Mökkipitäjän huikeilla vesillä

Kuuden vuoden paikallisen melontaseuran jäsenyyden jälkeen koitti vihdoin kuuma kesä 2018, jolloin pääsin nauttimaan kunnolla mökkipitäjäni merellisyydestä.

Enkä juuri nyt tiedä mitään parempaa kuin kelluskella kajakin ja kaverin kanssa Helsingin huiman monimuotoisilla vesillä.

Tämäkin kuuluu siihen, Ison Vasikkasaaren hiekkalaguuni. Vaikka totta puhuen se on Espoossa, jossa käväisin lankoni Antoniuksen kanssa, kun oli ensin kierretty Lauttasaari Antoniuksen pikkuveljen, Caion kanssa. Myös he saavat Helsingin Melojien jäseninä meloskella mielin määrin näillä vesillä.

Muita melontakavereita on lupa pyytää melomaan kerran kesässä, yksi kerrallaan. Heistä neljä ehti lähteä mukaan kesällä 2018. Aika urbaaneissa maisemissa mentiin tällä kertaa.

Vaimo oli ensimmäinen, jonka kanssa melottiin Mustikkamaan vajalta Suomenlinnaan kahvittelemaan.

Eikä siinä kaikki, vaan kurvattiin takaisin Eteläsataman kautta. Sen melske ja meno olikin Margitille sitten jo tarpeeksi tai liikaa.

 

Toisessa maailmanperintökahvilassa käväistiin tyttären kanssa. Vilna nauttii urbaanista sykkeestä, joten Helsingin edustan runsas laivaliikenne ei haitannut yhtään.

Suomenlinnan lautalla oli ruuhkaa, mutta kajakkiväylää saatiin kyntää kahdestaan.

Kirjailijakaveri Mari L. joutui kunnon stressitestiin, kun koitettiin kiirehtiä ruotsinlaivan edestä, mutta tienattiinkin ystävällinen tuuttaus. Ensikertainen kajakisti ei siitä sen enempää hätkähtänyt.

Sekin saattoi auttaa, kun oli käyty sitä ennen Lonna-saarella nauttimassa maukkaat raparperijäätelövohvelit (Mari maksoi).

Uudempi melontakaveri Marjo S. pääsi puolestaan kokemaan, miltä tuntuu, kun elämän ensimmäistä merimelontaa säestää kahdeksan metriä sekunnissa puhaltava itätuuli.

Sehän vain virkistää, kun helteellä pikkuisen pärskii! Hyvin pärjättiin tälläkin kelillä.

Tehtiin Marjon kanssa 17 kilometrin melonta Mustikkamaalta Presidentinlinnan edustalle, Oopperatalolta Kivinokkaan, Kulosaaren ympäri ja takaisin.

Eikä sekään yhtään haittaa, vaikka kahviloita ja uimapaikkoja löytyy nykyään joka toiselta rannalta.

   

     

Aivan kuin Helsingin huikea meri alkaisi olla jo vähän hallussa. Sinne uudestaan!

 

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s