Kerrankin tarpeeksi Helsingin-merta!

Kesällä 2019 oli tavoite viihtyä vihdoinkin tarpeeksi Helsingin-merellä. Ja tavoite onnistui! Kun edelliskesän ennätys oli kuusi mökkipitäjän melontaa, ehdin kesällä 2019 peräti yksitoista kertaa näihin mainioihin melontamaisemiin. Tässä kuvassa olen omalla tutkimusmelonnalla Pihlajasaaren autiolla hiekkarannalla. Mennessä yllätti Eiran laivarannan vilkkaus, palatessa helli Lonnan moderni sauna.

Kahdeksan Helsingin melontakesän jälkeen olen 40 melonnalla kolunnut kaikki paikat, joihin Soutustadionilta tai Mustikkamaalta yltää parin tunnin tai reilun 10 kilometrin melonnalla.

Kesällä 2019 uusia paikkoja olivat Pihlajasaaren lisäksi Munkkiniemenranta, Vanhankaupunginlahti, Laajalahti ja Vallisaaren sisäosat. Vallisaari oli kaikkein hienoin uutuuslöytö – väittäisin, että siellä on Helsingin komein merellinen luontopolku. Vaimon kanssa ehdittiin testata myös suurin osa Vallisaaren viidestä kahvilasta.

Myös toinen Vallisaari-melonta Martti-kaverin kanssa oli ikimuistoinen, sillä jouduin ensi kertaa tekemään reskutuksen tosi tilanteessa. Veneen sivuaallot kaatoivat kaverin ja vaikka myös Ruotsin-laiva sivuutti meidät läheltä, sujuivat kajakin tyhjäys ja reskutus aivan oppikirjan mukaisesti.

Suurimman osa Helsingin-melonnoista tein taas kaverin kanssa. (Helsingin Melojien säännöt sallivat yhden kaverin kerralla ja saman ihmisen vain kerran kesässä.) Tututkin paikat ovat hienoa katsottavaa kaverin silmin. Mari-kaveri kävi nyt eka kertaa Kivinokassa, jonka hän näkee joka päivä Arabianrannan-kotinsa ikkunasta. Mari alkoi jo etsiä sieltä mökkiä itselleen.

Uudemman koskihäjyn Oskun kanssa kivuttiin evästelemään Vartiosaaren huipulle ja ihailtiin sieltä avautuvaa näkymää. Opiskelukaveri Raija tarjosi vohvelijäätelön Lonnan kukkulalla. Markun kanssa mentiin munkkien perässä Mustasaarelle, mutta kahvila olikin maanantaina kiinni.

     

Maarit keksi nousta Töölönlahdella Linnunlaulun Sinisen huvilan terassikahvilaan, josta en tiennyt aikaisemmin mitään. Kaikista näistä evästelypaikoista oli komeat näkymät…

…mutta silti sanoisin, että näköalapaikka ylitse muiden oli Vallisaaren korkein kukkula, mistä aukesi huima maisema Suomenlinnan suuntaan, samoin etelään avomerelle.

Helsingin Melojien kotisivujen mukaan pääkaupunkiseudulla on noin 50 rantakahvilaa, ja niistä suurin osa on vielä testaamatta. Siispä lisää tätä herkkua kesällä 2020, kiitos! (Jos kiinnostaa tulla mukaan, laita vapaa hakemus osoitteeseen anssi.orrenmaa@nic.fi)

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s