Täydellinen joogamelonta

Meloin Saarijärvellä kuuden kesän aikana kaikkiaan 27 kertaa, lähinnä Joogaa ja melontaa -kurssin vetäjänä, mutta vasta viimeisen kurssin melonta nro 25 oli se, mitä olin aina hakenut.

Ikimuistoista oli sekin, että melontakaveri oli 88-vuotias Seija Vaalimaa,elämänsä ensimmäisellä melonnalla!

Kurssilla oli haettu monin eri tavoin meditatiivista melontatunnelmaa, mutta aamun lintumelonta oli vielä jäänyt kokeilematta.

Lintumies Esa Aaltosen opastamana sellainen sitten päätettiin tehdä perjantaina 19.7.2019.

Tähtäimessä oli pikkuruisen Säynätsaaren kiertäminen lintuja kuulostellen. Tämä tiesi vain puolentoista kilometrin mittaista melontaa 13 asteen aamuauringossa. Esan johdolla nähtiin tai kuultiin palokärki, västäräkki, vesitiira ja pari muuta lintua. Mutta siinä olikin kaikki, mitä tähän retkeen tarvittiin.

Melottiin kerrankin tarpeeksi hitaasti, aamutunnelmasta nauttien. Kun oli kierretty saari ja aurinko alkoi lämmittää edestä, pysähdyttin kokonaan, oltiin aivan hiljaa ja annettiin vain pienten aaltojen keinutella. Retkellä oli tarkoitus (lintujen bongaaminen), mutta sen onnistumisella ei ollut mitään väliä, koska kaikki oli niin täydellistä.

Hämmästyttävintä oli, että 88-vuotias melontakaveri tajusi puolessa tunnissa sen, mitä oli haettu puolen vuosikymmenen ajan Joogaopiston kurssilla. Näin Seija kirjoitti:

Hiljaa meloen, auringon luodessa kultaisia säteitään järven pinnalle, olihan yllämme taivas ja allamme vesi. Tuuli hyväili hiljaa kasvojamme ja toi pieniä aaltoja järven pinnalle. Miten rauhoittavaa oli istua kajakissa hyvässä asennossa ja rentoutua, käsien tehdessä melontaliikettä. Jo silloin mieli hiljeni.

Meloimme pienen saaren ympäri, minkä jälkeen melontaliike loppui kokonaan. Syvä hiljaisuus valtasi kaikki kuulemaan lintujen laulua ja järven kuiskintaa. Luojan luonto otti meidät syliinsä kuin pienet lapset. Sai olla vain oma itsensä, tekemättä mitään, ilman suorituksia, olla vain siinä hetkessä täydesti eläen hiljaa, oman mielen häiritsemättä. Silloin voi tuntea Luojan kosketuksen omassa sydämessään.

Tämä oli minulle unohtumaton kokemus. Ymmärrän nyt, miten melonta ja jooga kuuluvat yhteen.

Seija Vaalimaa

Tähän oli hyvä huipentaa joogamelojan urani!

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s