Kuinka kummassa Kyrkösjärvelle kasvoi kummeli?

Kyrkösjärven kummeli oli ensin pilke Kirkkotiet-projektipäällikkö Reijo Takamaan silmäkulmassa. Sen merkiksi käytiin kesällä 2018 pystyttämässä Kalasaarelle kyltti, jossa visioitiin kummelin tulemista. Sijoituslupa saatiin Seinäjoen kaupungilta alle vuorokaudessa sen hakemisesta.

Rakennushäjy Samuli Halakosaari jaksoi vastustaa kiusausta 25.3.2021 asti. Silloin Samulilta tuli yllättäen sähköposti: sehän kannattaa rakentaa jään päältä! Kahden päivän päästä Samuli, Reijo ja minä löydettiin itsemme moottorikelkkailemasta Kyrkösjärven jäällä.

Määränpää oli Salakkasaaren vieressä oleva pieni kivi, jonka Samuli totesi aivan sopivaksi paikaksi kummelille. Siitä sitten vain tuumasta toimeen ja poraamaan reikiä kolmelle jalalle.

Muutaman tunnin päästä oli kummelin runko valmis ja suurin osa julkisivuakin laudoitettu. Samulia harmitti, kun laudat loppuivat vähän kesken, mutta lupasin hoitaa homman loppuun melontaprojektina. (Ei huvittanut tulla enää viikon päästä kokeilemaan railojen avautumista jäässä.)

Toukokuun alussa tehtiin Marjon ja Lennin kanssa valmisteleva melonta kummelille. Otettiin puuttuvat mitat ja asennettiin kahvat paikalleen.

Toukokuun puolivälissä melottiin Jyrin kanssa kummelille lisälautojen ja maalipurkin kanssa ja tehtiin viimeistelyjä haastavissa työmaaoloissa. Mukana oli pojanpoika Eemeli, joka onnistui kuvaamaan meidät.

Eihän yksi keikka vielä piisannut, vaan melottiin Jyrin kanssa uudelleen kummelille toukokuun lopulla. Nyt apuna oli kahvojen lisäksi myös tikapuut. Veteen putosi yksi ruuvinvääntimen pää ja pari ruuvia, mutta ei yhtään rakentajaa.

Ja niin vain saatiin Seinäjoen historian ensimmäinen merimerkki ja maan mahdollisesti ainoa krivallinen kummeli valmiiksi kesäksi 2021! Meidän mielestä huipputyylikäs!

Vaan mikä on sen tarkoitus? Kummeli näyttää suuntaa kolmeen eri ilmansuuntaan, joskus toivottavasti kohti Kalasaarelle suunniteltua kirkkovenelaituria ja muuta mukavaa.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s